Skip to main content
Uncategorized

Wat zijn P waardes precies?

By mei 24, 2020No Comments

P waardes staat voor Pixel waardes. De hoeveelheid pixels die een beeldscherm bevat worden de resolutie genoemd. Hoe hoger de resolutie, hoe meer pixels er op een centimeter zitten en hoe scherper het beeld is. P waardes op LED schermen kunnen variëren tussen P2 tot P20 of hoger. P2 houdt in dat er slechts 2mm afstand tussen elk LED lampje inzit en P20 20mm. Des te lager het getal achter de P des te scherper het beeldscherm is. Maar dit hoeft niet te betekenen dat een lage P (pixel waarde) in elk geval de beste oplossing is.

Als er een beeldscherm wordt aangeschaft die bedoeld is om buiten te plaatsen, of op afstand een boodschap mee over te brengen (denk aan LED reclameborden langs een snelweg of in een voetbalstadion) dan wordt eerder geadviseerd om voor een hogere P waarde te kiezen. Beeldschermen met hogere P waardes kunnen over meer voordelen beschikken voor dit soort oplossingen. Zo zijn deze schermen minder complex wat betreft de productie, dus ook relatief goedkoper. Echter hoeft dit niet altijd een goedkopere oplossing te zijn mits deze schermen beschikken over waterbestendige of schokbestendige functies. Dit soort functies zitten vaak verwerkt in outdoor LED omdat dit noodzakelijk is.

Voor indoor LED schermen worden schermen met een laag getal achter de P vaker geadviseerd. Deze schermen zijn een stuk scherper en beter bestemd voor publiek dichtbij (denk aan LED reclame in etalages of schermen op kantoren). Dit soort schermen kunnen basic zijn maar kunnen met bijkomende functies worden geleverd. Zoals spatwaterbestendig, volledig waterdicht, schokbestendig etc… In de toekomst zullen de P waardes steeds kleiner worden. Dit is mogelijk door de nieuwste technologieën op dit gebied. U kan dan zelf nagaan dat schermen die beschikken of geproduceerd zijn met de nieuwste technologieën vaak wat prijziger zijn oudere series van het product.

Bij Amadea Technologies kan u rekenen op een eerlijk en deskundig advies. Onze experts zullen de beste producten geheel gebaseerd op de omgeving en situatie aanbevelen. Zo willen wij tot een oplossing komen die voor beiden partijen het beste en voordeligst is. En niet zoals menig andere bedrijven en concurrenten enkel denken in eigen belang (hoog mogelijke winst).

Leave a Reply