Skip to main content

vc_politieAmadea Technologies feliciteert het team NPKK van de nationale recherche met hun Video Conference oplossing op maat.

Op 16 februari jongstleden heeft Dave Jansen, project verantwoordelijke van het landelijk team NPKK, hun op maat gemaakte Video Conference oplossing in ontvangst mogen nemen van Michel Drion, Managing Director van Amadea Technologies.

In het kader van efficiëntie, vergroten van de effectiviteit en kosten reductie is er besloten elke eenheid van het NPKK binnen de nieuwe Nationale Politie structuur te voorzien van een communicatiekoffer op maat.

Tijdens de overhandiging van de 14 koffers op een locatie midden Nederland was een overgroot deel van de gebruikers aanwezig om uitleg en instructie te krijgen.

Michel Drion kaart aldaar aan dat deze oplossing welke in nauw overleg samengesteld is een belangrijke bijdrage zal leveren in de snelheid waarbinnen de teams met elkaar (waar en op welk tijdstip of locatie) moeten kunnen overleggen.

De set heeft als mogelijk dan ook om los van bestaande vaste netwerken en Wifi punten te functioneren in HD kwaliteit met meerdere gebruikers tegelijk via het 3G netwerk en dat via een goed beveiligde verbinding om de integriteit van elke gesprek en gedeelde beelden en documentatie te waarborgen. Verder is ons concept zeker voor de recherche en Nationale Politie interessant gezien de kosten voor gebruik op zeer aantrekkelijk niveau liggen en we prima kunnen aanhaken op bestaande infrastructuren van Polycom, Tandberg etc zonder de netwerk integriteit aan te tasten.

Daarnaast bieden we daardoor ook passende oplossingen welke de mogelijkheid bieden om het digitaal aangifte doen verder invulling kunnen geven over een goed beveiligde beeld communicatielijn, dit in tegenstelling tot vaak gebruikte programma’s als Skype etc.

Dave Jansen gaf dan ook vol enthousiasme aan dat deze samenstellingen maar ook zeker de kwaliteit en degelijkheid van de communicatie koffers zullen helpen om de slagkracht van onze teams verder de vergroten en de overleggen te effectueren.

Leave a Reply